Activiteiten

U vindt hier de activiteiten in de kerk van Den Horn. Activiteiten in de andere kerken van de SOGK vindt u onder het kopje  "Alle SOGK Activiteiten".

De Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) organiseert activiteiten voor al haar deelnemende kerken. Een overzicht van deze activiteiten wordt hieronder getoond.

Er zijn momenteel geen activiteiten.

6

february
Bespeling Hemonycarillon - Winter en sneeuw

Bespeling Hemonycarillon - Winter en sneeuw

Live muziek, hopelijk mag het weer in februari, weer genieten van concerten en andere cultuur. Voor carillon bespelingen gelden de beperkingen niet, dat geeft beiaardiers extra inspiratie om hun publiek toch van live muziek te laten genieten.

Winter en sneeuw is het thema, Henk Veldman speelt muziek van componisten die de wintersfeer, het dwarrelende sneeuw prachtig verklanken. Melodieën door de eeuwen heen, van 'Der winter ist ein strenger Gast' van Michael Pretorius(1571-1621) tot 'Troika hier, troika daar' van Drs. P. Hoofdzakelijk klassieke muziek met een luchtig eind, van barok naar romantiek, impressionisme en expressionisme naar amusement.

Wandelend rond de kerk, misschien in de sneeuw, kan de toehoorder genieten van prachtige muziek.

Bespelingen op het carillon kunnen doorgaan, ook in deze corona tijd mits de beiaardier gezond blijft en kan reizen, voor de toehoorders is er ruimte genoeg om buiten op afstand te luisteren. Zolang de herstelwerkzaamheden van de mijnbouwschade in de toren duren, geen bezoek aan de toren. Raadpleeg de website voor last minute informatie.

Locatie Middelstum: Concordiaplein 1,
Tijd 14:00 - 15:00 uur
Prijs Toegang gratis
Reserveren en/of inlichtingen voorzitter@carillonmiddelstum.nl
Lees meer

12

february
THE STORY OF... ELVIS PRESLEY

THE STORY OF... ELVIS PRESLEY

Een theater-masterclass over de legendarische pop icoon Elvis Presley! In deze unieke voorstelling, neemt voorman (en verhalenverteller pur sang) Alexander Broussard u mee in een reis door de prachtige muziek, het soms woelige leven, de indrukwekkende carrière en het imposante oeuvre van één van 's werelds grootste muzieklegendes. Wat maakte Elvis Presley tot dé koning van de Rock 'n Roll?

Voor de "masterclasses" rond Elvis Presley neemt Alexander als vocaal specialist Johnny E. mee, die zich gespecialiseerd heeft in het leidend voorwerp. Elk thema wordt zo dus ook een unieke muzikale beleving van het hoogste niveau. Johnny E. is niet alleen bekend om zijn werk met grote coverbands zoals De Corona’s of the Clarks, hij was ook de spil in een echte Elvis Presley Tribute Show, met alles erop en eraan. Johnny kroop in de huid van alle imago’s die Elvis tot zo’n icoon gemaakt hebben en beheerst het repertoire van The King als geen ander. De zanger wordt natuurlijk vakkundig begeleid door Alexander zelf achter de toetsen, aangevuld met een extra instrumentalist, zoals bij dit optreden de drummer Dennis van Hoorn.

In de intieme voorstelling “The Story Of…Elvis Presley” zal Johnny E. de verhalen en anekdotes van Alexander illustreren met de mooiste muziek van Presley. Zo wel de grootste hits, als misschien het iets minder bekende werk. Al is van dat laatste bij de koning van de Rock & Roll natuurlijk maar weinig….

Locatie Tolbert: Hoofdstraat 48,
Tolbert
Tijd 19:30 - 21:00 uur
Prijs Toegang EUR 23,50; reserveren verplicht
Lees meer

20

february
Kira Dekker

Kira Dekker

Kira is een 27 jarige Singer/songwriter uit Groningen. Na haar deelname aan the Voice of Holland in 2018 is ze zich aantal jaren gaan richten op het schrijven voor en met andere mensen. Naast repertoire voor haar eigen shows werkt ze samen met o.a. Rene Froger, Romy Monteiro en Bibi Breijman.

Haar eigen shows zijn gevuld met een flinke dosis humor, mooie luisterliedjes en gezellige covermuziek.

Voor ieder wat wils dus! Kom genieten van de muziek. En heb een leuke middag voor slechts 5 euro entree inclusief koffie of thee en iets lekkers.

Locatie Nieuw Scheemda: Hamrikkerweg 27
Tijd Aanvang 14:00 uur
Prijs Toegang EUR 5,00; reserveren verplicht

26

february
Roon Staal voorjaarstour 2022

Roon Staal voorjaarstour 2022

Na de onderbroken Kerst Tour van 2021 trekt zanger-pianist Roon Staal van 17 februari t/m 26 maart weer door ons land met zijn Voorjaars Tour. Op zaterdag 26 februari a.s. doet hij het Witte Kerkje te Breede aan. Het concert start om 20.00 uur en de zaal is een half uur voor aanvang van het concert geopend.

Roon Staal, die onlangs zijn 9e filmfestivalprijs ontving als Official Selection van de New York Independent Cinema Awards voor zijn muziekvideo ‘Dreamer’, weet zijn publiek steeds weer te raken met zijn indrukwekkende en harmonieuze zang en pianospel.

Op 8-jarige leeftijd doet Roon Staal, oomzegger van Ede Staal, al ervaring op in het Michaëlskoor uit Oosterland. Drie jaar later speelt hij de rol van Gavroche in de musical Les Misérables in het Carré theater in Amsterdam. Daarna volgen nog meer rollen in de rock-opera ‘Tommy’ en de musicals ‘Rembrandt’ en ‘Petticoat’. Staal werd in 2011 voor de musical ‘Petticoat’ genomineerd voor een prijs in de categorie beste mannelijke bijrol grote musical.

Tijdens de Voorjaars Tour van Staal passeren enkele bekende covers de revue van Art Garfunkel en Paul Simon zoals ‘Bridge Over Troubled Water’, ‘Help Me Through The Night’ van zijn oom Ede, ‘I Have A Dream’ van Abba en ‘Sailing’ van Gavin Sutherland als ook eigen werken waaronder ‘Promise’, ‘By Her Side’, ‘Als Je Mij Zoekt’, ‘The Garden Of Light’ en het tedere ‘Rust In Bewustzijn’.

Inmiddels 15 albums en vele optredens in binnen- en buitenland verder, waaronder Vladivostok en Japan, bereikt Roon Staal een steeds groter publiek. Dat publiek waardeert de intieme en kleinschalige concerten waarbij het publiek interactie voelt met de zanger en pianist Staal.

Een concert voor iedereen die toe is aan een onvergetelijke ervaring aan het einde van een verstilde wintertijd na de lockdown. Bestel je kaarten online.

Locatie Breede: Breede 13-16
Tijd Aanvang 20:00 uur
Prijs Toegang EUR 20,00; reserveren verplicht
Vrijdag 8 april t/m 9 april 2022
De Wadd’n Quilters Baflo

De Wadd’n Quilters Baflo

De Wadd’n Quilters organiseren voor de 9ste keer hun tweejaarlijkse quilttentoonstelling verdeeld over 4 locaties. Het thema is: “De reis van je leven”.

Je kunt genieten van ruim 100 quilts en ander textiel, van traditioneel tot modern richting art in kunsthuis Stol-Vennemahuis, een woning in de jaren dertig stijl, waarvan het interieur prachtig is gerestaureerd of de andere drie locaties als de middeleeuwse Laurentiuskerk met vrijstaande toren, Het Anker en het Dorpscentrum Agricola.

In het Dorpshuis zijn diverse verkoopstands met verschillende materialen en zelfgemaakte producten. Ook worden er demonstraties gegeven op de locaties.

Locatie Baflo: Kostersgang 6
Tijd 10:00 - 17:00 uur
Prijs Toegang gratis
Reserveren en/of inlichtingen pealantorodijk@gmail.com
Lees meer

9

april
Voorjaarsexcursie SOGK

Voorjaarsexcursie SOGK

De SOGK organiseert excursies langs fraaie kerkgebouwen die de provincie rijk is. Op zaterdag 9 april bezoeken we de kerken van Loppersum, Zeerijp, Godlinze en Eenum. Volgens kenners vier pareltjes in de provincie. Deze kerken liggen in de oude streek Fivelingo in het noordoosten van de provincie, in een gebied dat al ruim voor het begin van de jaartelling wordt bewoond en waar een groot aantal wierden wordt aangetroffen.

Kosten
€35,- p.p (€28,- voor vrijwilligers en donateurs) met de bus €12,- p.p (€8,- voor vrijwilligers en donateurs) met eigen vervoer Aanmelden via excursies@groningerkerken.nl (geeft hierbij aan of u zich aanmeldt voor de bus of met eigen auto gaat).

Corona
Wij houden de ontwikkelingen rondom corona nauwlettend in de gaten. Nieuwe maatregelen kunnen van invloed zijn op bepaalde activiteiten en dat kan betekenen dat deze in een andere vorm zullen plaatsvinden dan gepland. Heeft u zich voor een activiteit aangemeld, dan wordt u hier altijd over geïnformeerd.

Locatie Diverse kerken
Zaterdag 9 april t/m 10 april 2022
Verkooptentoonstelling van handgeschilderd porselein

Verkooptentoonstelling van handgeschilderd porselein

Mevrouw A. Fluks-H. uit Engelbert biedt diverse werkstukken te koop aan. De opbrengst van deze verkoop is voor de Stichting Oude Groninger Kerken.

Wie is mevrouw Fluks? Ze stelt zichzelf even voor en hoe haar liefde voor porselein is ontstaan.

Tijdens mijn jeugd op de boerderij in Noorddijk was er altijd iets te doen aan onderhoud, bijvoorbeeld verven. Dat deed ik graag. Toen wij in 1959 verhuisden naar de boerderij Landzicht te Oude Roodehaan was de verfkwast ook weer nodig. Als lid van de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen afdeling Groningen volgde ik de cursus Hindelooper schilderkunst o.l.v. twee dames uit Friesland.

Van kwast naar penseel!
Na de nodige ervaring kreeg ik de vraag of ik het van hen wilde overnemen. Na een goede voorbereiding heb ik jaren lang schilderlessen gegeven door de hele provincie. Omstreeks 1980 ging mijn interesse naar Porseleinschilderen en werd ik lid van het P.S.G., Porselein Schilder Genootschap. Dit is een landelijke vereniging, dat brengt met zich mee dat de bijeenkomsten meestal ver weg zijn. Vanaf 1997 woon ik op Nieuw Landzicht te Engelbert en nu schilder ik bij de schildergroep van Franca Hiddink te Engelbert. Wat je dichtbij kan krijgen moet je niet ver zoeken! Aquarelleren heeft momenteel mijn voorkeur. Ik aquarelleer o.a. kerken uit de provincie Groningen. Daarnaast ben ik ook veel bezig met porselein schilderen.
Inmiddels heb ik een grote verzameling werkstukken met beschilderd porselein, die ik graag zou willen exposeren en verkopen ten bate van de Stichting Oude Groninger Kerken.

Locatie Engelbert: Engelberterweg 39
Tijd 10:30 - 16:00 uur

28

may
THE STORY OF... DAVID BOWIE

THE STORY OF... DAVID BOWIE

In deze unieke voorstelling, neemt voorman (en verhalenverteller pur sang) Alexander Broussard u mee in een reis door de prachtige muziek, het soms woelige leven, de indrukwekkende carrière en het imposante oeuvre van één van 's werelds grootste muzieklegendes. Wat maakt de muziek van David Bowie toch zo onweerstaanbaar? De zanger wordt natuurlijk vakkundig begeleid door Alexander zelf achter de toetsen, aangevuld met een extra instrumentalist, zoals bij dit optreden met saxofonist Robbert Tuinhof. Als er één popartiest is wiens verhaal zich voor een theatervoorstelling leent, dan is het David Bowie wel. De personages, de fantastische muziek, de legende…..

Locatie Tolbert: Hoofdstraat 48,
Tolbert
Tijd Aanvang 20:00 uur
Prijs Toegang EUR 23,50; reserveren verplicht
Lees meer

6

july
Zomerexcursie SOGK

Zomerexcursie SOGK

De SOGK organiseert excursies langs fraaie kerkgebouwen die Oost-Friesland rijk is. In deze zomerexcursie breng je een bezoek aan de kerken van Vreschen-Bökel, Hollen, Remels en Apen. Deze plaatsen liggen aan beide zijden van de voormalige grens tussen de graafschappen Ostfriesland en Oldenburg. Door het gebied lopen al heel lang belangrijke handelsroutes.

Kosten
€45,- p.p (€36,- voor vrijwilligers en donateurs) met de bus Aanmelden via excursies@groningerkerken.nl.

Corona
Wij houden de ontwikkelingen rondom corona nauwlettend in de gaten. Nieuwe maatregelen kunnen van invloed zijn op bepaalde activiteiten en dat kan betekenen dat deze in een andere vorm zullen plaatsvinden dan gepland. Heeft u zich voor een activiteit aangemeld, dan wordt u hier altijd over geïnformeerd.

Locatie Diverse locaties
Prijs Toegang Va € 36,00; reserveren verplicht

13

july
Zomerexcursie SOGK

Zomerexcursie SOGK

De SOGK organiseert excursies langs fraaie kerkgebouwen die Oost-Friesland rijk is. In deze zomerexcursie breng je een bezoek aan de kerken van Vreschen-Bökel, Hollen, Remels en Apen. Deze plaatsen liggen aan beide zijden van de voormalige grens tussen de graafschappen Ostfriesland en Oldenburg. Door het gebied lopen al heel lang belangrijke handelsroutes.

Kosten
€45,- p.p (€36,- voor vrijwilligers en donateurs) met de bus Aanmelden via excursies@groningerkerken.nl.

Corona
Wij houden de ontwikkelingen rondom corona nauwlettend in de gaten. Nieuwe maatregelen kunnen van invloed zijn op bepaalde activiteiten en dat kan betekenen dat deze in een andere vorm zullen plaatsvinden dan gepland. Heeft u zich voor een activiteit aangemeld, dan wordt u hier altijd over geïnformeerd.

Locatie Diverse locaties
Prijs Toegang Va € 36,00; reserveren verplicht